Od dłuższego czasu z mojego śniadaniowego menu nie znikają płatki owsiane, otręby itp. Jak wiadomo śniadanie to najważniejszy posiłek, który powinien naładować nas energią. Jadałam płatki z mlekiem z suszonymi owocami z dodatkiem miodu lub bez, mieszając zwykłe płatki owsiane z musli. W okresie wiosennym i letnim jedzenie na śniadanie ciepłego mleka nie za bardzo mi odpowiada.
Ta wersja jest najbardziej aktualnie dla mnie przyjazna i świetnie spełnia swoje zadanie: smakuje, dodaje energii i zaspokaja głód na kilka godzin:)
Potrzebujemy...
- Jogurt naturalny u mnie na zmianę z probiotycznym z aloesem około 160gram
- 3 pełne łyżki stołowe musli ( u mnie master crumble-LIDL) trzeba zwracać uwagę na etykiety ponieważ często w składzie przeróżnych mieszanek musli jest mnóstwo cukru.
- 1 łyżka stołowa otrębów pszenno-żytnich
- plaster świeżego ananasa
- pół pomarańcza
- opcjonalnie odrobina wiórków kokosowych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz