Pojedyncza pierś z kurczaka
Duża garść ulubionej mieszanki sałat
5-6 pomidorków koktajlowych
1/2 ogórka
1/2 melona Galia
1 duża brzoskwinia
łyżka cukru pudru
łyżka oleju kokosowego
2 kromeczki bagietki
łyżeczka masła czosnkowego
sól, pieprz czarny, curry, papryka słodka, zioła prowansalskie
Oczyszczoną pierś kroimy w kostkę, obsypujemy szczypta soli, pieprzu i ziół prowansalskich i po pół łyżeczki curry i papryki słodkiej, odstawiamy na chwilę i w międzyczasie przygotowujemy sos. Pół melona oczyszczamy z pestek i kroimy na dwie ćwiartki jedną wrzucamy do blendera, drugą zostawiamy do sałatki, do blendera wrzucamy także obrana, pokrojoną brzoskwinie, dodajemy łyżkę cukru pudru i miksujemy na gładko, sos gotowy:)
Rozgrzewamy na patelni olej kokosowy, pierś zrumieniamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut. Bagietkę smarujemy masełkiem czosnkowym i opiekamy w temp 180 stopniu około 4-5 minut. Na talerzu układamy sałatę, pomidorki ogórka i pozostałego melona, dodajemy kurczaka, polewamy sosem i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz