niedziela, 25 sierpnia 2013

Łososiowa przekąska z koperkiem


Ta przekąska rewelacyjnie sprawdza się na wizyty znajomych, ale robię ją też bez okazji, kiedy po prostu mam ochotę i w obydwu przypadkach tak samo szybko znika z talerza:).
Miłośnikom łososia jak najbardziej polecam!

100 gram łososia wędzonego
opakowanie sucharów pszennych małych ( moje z biedronki, gdzie indziej takich nie spotkałam )
5 łyżek jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
świeży posiekany koperek 
pieprz, sól do smaku

Sucharki rozkładamy na półmisku i na każdego z nim ląduję kleks sosu czyli; 5 łyżek jogurtu greckiego mieszamy z łyżką majonezu i odrobiną soli i pieprzu. Teraz wszystko posypujemy świeżym koperkiem i układamy kawałeczki wędzonego łososia. Jedyna uwaga jest taka, że nie należy przygotowywać tej przystawki dużo wcześniej, bo sos rozmiękczy sucharki i już nie będzie to samo, lepiej dorabiać na bieżąco. 
Proste ale warte polecenia, smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz