piątek, 14 marca 2014

Zdrowa i prosta pasta z awokado jajkiem i ogórkiem kiszonym


Bez wątpienia warto włączyć do swojej diety awokado i mimo, że  jest owocem wysokokalorycznym to są to kalorie pełne wartości odżywczych których potrzebuje nasz organizm do zachowania zdrowia. 
Proponuję pyszną pastę kanapkową która jest świetną alternatywą do wędlin, a do tego jest po prostu pyszna. 

Składniki
1 dojrzałe awokado
3 jajka na twardo
1 ogórek kiszony
garść siekanego szczypiorku
łyżeczka jogurtu greckiego
sól morska
pieprz
odrobina sosu sojowego

Awokado rozdrabniamy w miseczce na gładką masę, ja zrobiłam to tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy posiekane drobniutko jajko i kiszonego ogórka, a także garść szczypiorku i łyżeczkę jogurtu greckiego, mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy solą morską, świeżo zmielonym pieprzem i dosłownie kilkoma kroplami sosu sojowego. U mnie pasta z grahamem na zakwasie, samo zdrowie :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz