niedziela, 24 listopada 2013

Ciasteczka bananowo-amarantusowe z żurawiną

Ciastka nie muszą być niezdrowe i kaloryczne, przepis na wartościowe ciasteczka bez cukru w sam raz do kawy czy na małą przekąskę w ciągu dnia. Ciasteczka są mięciutkie i bardzo smaczne.  Dodatkowo są bardzo szybkie i proste w przygotowaniu także można zaprosić pociechy do wspólnego pieczenia. 

1,5 szklanki amarantusa ekspandowanego
2 banany
garść suszonej żurawiny
2 łyżki wiórów kokosowych


Do miski wrzucamy 2 banany i rozdrabniamy np tłuczkiem do ziemniaków tak aby nie było kawałków banana. Dodajemy amarantus, żurawinę rozdrobnioną na mniejsze części i wiórki. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy i wykładamy na papier do pieczenia. Wychodzi jakieś 9-10 ciasteczek. Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni i gotowe.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz